BEZGLUTENSKI BADEM TART SA KREMOM
- Only plants by Danijela
- Oct 5, 2024
- 1 min read
Updated: Nov 7, 2024
Uživajte u hrskavoj kori sa kremastim punjenjem od citrusa! Kora je napravljena od bezglutenskog brašna od prosa, koje proizvodi proizvođač iz Srbije Aleksandrija Glutenfree .
Badem tart bez glutena sa kremom od citrusa
· 100g mlevenog, pečenog badema
· 2 šolje bezglutenskog brašna od prosa @aleksandrija_glutenfree
· 2 kašike skroba od tapioke @aleksandrija_glutenfree
· 4 kašike šećera od kokosa
· 1 kašičica soli
· 4 jaja od lana (4 kašike mlevenog zrna lana pomešati sa 12 kašika vode i ostaviti da odstoji 5-10minuta)
1. Sastojke pomešati i dodavati hladne vode (oko 1dcl) dok se ne zamesi mekano ali nelepljivo testo.
2. Testo razvući oklagijom preko pekpapira koje ste posuli brašnom od prosa, razvući ga u obliku kalupa za tart. Ja sam koristila okrugao, prečnika 28cm.
3. Višak testa sa ivica odsecite.
4. Pecite u zagrejanoj rerni na 175C 30min.
Krema od citrusa
1. Oprati sodom bikarbonom jedan limun, lajm, narandzu i mandarinu. Izrendat im korice (beli deo ne! jer je gorak).
2. Iz istih citrusa iscediti sok (ja sam dobila oko 2dcl)
3. U tiganj staviti konzervu kokosovog mleka (punomasno) i dodati narendane korice, sok, 2 kašike a I 4 kašike šećera od kokosa .
4. Mešati dok smesa ne počne da ključa i da se zgušnjava.
5. Naliti je preko kore za tart kad se malo prohladi
6. Gotov tart stavite i frižider kako bi se krema brže stegla.
7. I to je to! Spremno za posluzenje!
8. Koricu možete ispeći i dan, dva ranije.
9. Najbolje bi bilo da tart malo odstoji kako bi kora malo omeksala ali nije neophodno…
ONLYPLANTS!
Comments