top of page

BEZGLUTENSKA LETNJA GALETA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 1, 2024
  • 1 min read

Savršen brzi kolač za leto, jer kora ostaje - menjate samo voćke kako stižu kroz letnju sezonu. Kajsije su tu, a ove #izmojebaste taman su zrele za kolače. Ispod njih jedan sloj krckavih jabuka, a od gore još malo belih trešanja 🍒 sa kojima se opraštamo do sledeće sezone 😔




Za koru vam treba:


150g bezglutenskog mixa brašna @aleksandrija_glutenfree

4 kašike kokosovog šećera

4 kašike otopljenog kokosovog ulja

Prstohvat soli

1dcl vode


(Ja sam pravila duplu meru, za 2 galete)




Promešati suve sastojke pa dodati ulje i vodu. Zamesiti kratko sastojke i oblikovati kuglu, staviti je uvijenu u providnu foliju pa u frižider na pola sata da očvrsne. Kad je izvadite, dodajte još vode (kašiku po kašiku) dok ne dobijete testo koje ne puca, glatko je, ne lepi se za ruke. U zavisnosti od brašna koje koristite trebaće vam drugačija količina vode!



Kad testo razvučete, poređate voće po izboru, ostavite po 3-4cm ivice testa bez fila. Ivicu podignete, i premažite je kašikom kokosovog šećera raspoljenog u 2-3 kašike vode (ili kašika pekmeza od kajsija umesto šećera).



Posip: organski cimet, sok od limuna i rendana korica limuna, ljuspice badema.




Peče se u zagrejanoj rerni na 180C oko 15 min, dok fino ne porumeni.



Preliv:


50g indijskog oraha (prethodno potopljenog)

Sok pola limuna

3 kašike kokosovog šećera

izblendirati sa

100ml vode (više za ređi krem)


Izblendirati do kremaste strukture



Et voila! The summer is almost here!



Probajte sa jagodama dok su još malo tu, a onda breskve i krem od badema🤤...


ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page