BRZO UKIŠELJENE POVRĆKICE
- Only plants by Danijela
- Nov 6, 2024
- 1 min read
Veoma tražen, ukusno kiselkast, savršen prilog I salata. Brzo ukišeljene povrćkice gotove za 4h, a najbolje je da preko noći odstoje u frizideru. Možete koristiti povrće koje imate u frižideru i kojem nije potrebna termička obrada da bi se jelo, a najbolja verzija je i moja omiljena - od crvenog luka.

Obzirom da je sezona rotkvica, moja teglica je sadrzala upravo njih, jednu pišlu, jedan veći crveni luk, jedan organski limun. Sve to fino I tanko iseći.
Tečni deo:
2 šoljice vode
3/4 šoljice pirinčanog, jabukovog ili vinskog belog sirćeta
2 kašičice soli
Ja sam stavila manje sirćeta jer već koristim limun koji daje dodatnu kiselost
Promešaj smesu da se rastopi so. Povrće staviti u teglu a zatim naliti tečnim delom za kišeljenje.
Povrće koje je tanko isečeno brzo će poprimiti kiseo ukus sirćeta tako da će za prvu konzumaciju biti spremno već za nekih 4 sata. Naravno, ono što ne pojedete odmah, stavite u frižider i salata će biti spreman i za neke naredne obroke.
U frižideru može da stoji i po nekoliko meseci ali nakon dužeg stajanja povrće ne bude skroz hrskavo.
Možete probati da kiselite i običan crni luk, cveklu, rotkve, šargarepu...
Dodajte malo salate u sendvič, u burger, burito, jedite kao salatu... Svako jelo dobije jedan poen više!
Comments