top of page

BRZO UKIŠELJENE POVRĆKICE

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 6, 2024
  • 1 min read

Veoma tražen, ukusno kiselkast, savršen prilog I salata. Brzo ukišeljene povrćkice gotove za 4h, a najbolje je da preko noći odstoje u frizideru. Možete koristiti povrće koje imate u frižideru i kojem nije potrebna termička obrada da bi se jelo, a najbolja verzija je i moja omiljena - od crvenog luka.




Obzirom da je sezona rotkvica, moja teglica je sadrzala upravo njih, jednu pišlu, jedan veći crveni luk, jedan organski limun. Sve to fino I tanko iseći.



Tečni deo:

  • 2 šoljice vode

  • 3/4 šoljice pirinčanog, jabukovog ili vinskog belog sirćeta

  • 2 kašičice soli


Ja sam stavila manje sirćeta jer već koristim limun koji daje dodatnu kiselost

Promešaj smesu da se rastopi so. Povrće staviti u teglu a zatim naliti tečnim delom za kišeljenje.


Povrće koje je tanko isečeno brzo će poprimiti kiseo ukus sirćeta tako da će za prvu konzumaciju biti spremno već za nekih 4 sata. Naravno, ono što ne pojedete odmah, stavite u frižider i salata će biti spreman i za neke naredne obroke.

U frižideru može da stoji i po nekoliko meseci ali nakon dužeg stajanja povrće ne bude skroz hrskavo.


Možete probati da kiselite i običan crni luk, cveklu, rotkve, šargarepu...


Dodajte malo salate u sendvič, u burger, burito, jedite kao salatu... Svako jelo dobije jedan poen više!



Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page