top of page

ČOKOLADA SA EKSPANDIRANIM AMARANTOM I HELJDOM

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 5, 2024
  • 1 min read

Updated: Nov 28, 2024

Ne znam da li pratite profil Simon Hill-a @plant_proof ali ako vas interesuje pogled I razmisljanje jednog čoveka o biljkama i o životu zasnovanom na biljkama, preporučujem vam da ga zpratite ili da poslušate neki od njegovih zanimljivih podkasta. Nedavno je objavio knjigu “Proof is in the Plants”, a obzirom da je Australijanac, moj primerak putuje iz Australije već meseca dana 😂 (verovatno je zaglavljena na nekoj plaži na Zanzibaru pre nego što stigne u hladnu Srbiju 😊 )… ali dok čekam knjigu, evo jednog recepta po Sajmonu, za pravu čokoladu, baš onakvu kakvu bi trebalo da jedemo kad poželimo da se zasladimo I to baš čokoladom.



ČOKOLADA SA EKSPANDIRANIM AMARANTOM I HELJDOM

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje otopljenog kakao putera

  • ¼ šolje sirovog kakao praha

  • ¼ javorovog zaslađivača

  • 1 kašičica cimeta

  • ½ kašičica himalajske soli

  • 1 ½ šolje ekspandiranih žitarica amaranta i heljde

  • nekoliko kašika seckanih lešnika



Način pripreme:

  1. Najvažnije je otopiti kakao puter na tihoj vatri! Kad je otopljen dodajte ostale sastojke i na kraju umešajte ekspandirane žitarice.

  2. Promešajte da se žitarice ravnomerno oblože čokoladom.

  3. Čokoladu razlijte preko pekpapira (ili u neke modlice po želji) i sačekajte da se dobro stegne. Onda… uživajte! 



    Istu smesu, tj čistu čokoladu možete napraviti i bez ekspandiranih žitarica, samo sa lešnikom ili sa drugim dodacima po želji. takođe, ekspandirane žitarice zamenite koje imate.


ONLYPLANTS!

D.

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page