ČOKOLADA SA EKSPANDIRANIM AMARANTOM I HELJDOM
- Only plants by Danijela
- Oct 5, 2024
- 1 min read
Updated: Nov 28, 2024
Ne znam da li pratite profil Simon Hill-a @plant_proof ali ako vas interesuje pogled I razmisljanje jednog čoveka o biljkama i o životu zasnovanom na biljkama, preporučujem vam da ga zpratite ili da poslušate neki od njegovih zanimljivih podkasta. Nedavno je objavio knjigu “Proof is in the Plants”, a obzirom da je Australijanac, moj primerak putuje iz Australije već meseca dana 😂 (verovatno je zaglavljena na nekoj plaži na Zanzibaru pre nego što stigne u hladnu Srbiju 😊 )… ali dok čekam knjigu, evo jednog recepta po Sajmonu, za pravu čokoladu, baš onakvu kakvu bi trebalo da jedemo kad poželimo da se zasladimo I to baš čokoladom.

Potrebni sastojci:
½ šolje otopljenog kakao putera
¼ šolje sirovog kakao praha
¼ javorovog zaslađivača
1 kašičica cimeta
½ kašičica himalajske soli
1 ½ šolje ekspandiranih žitarica amaranta i heljde
nekoliko kašika seckanih lešnika
Način pripreme:
Najvažnije je otopiti kakao puter na tihoj vatri! Kad je otopljen dodajte ostale sastojke i na kraju umešajte ekspandirane žitarice.
Promešajte da se žitarice ravnomerno oblože čokoladom.
Čokoladu razlijte preko pekpapira (ili u neke modlice po želji) i sačekajte da se dobro stegne. Onda… uživajte!
Istu smesu, tj čistu čokoladu možete napraviti i bez ekspandiranih žitarica, samo sa lešnikom ili sa drugim dodacima po želji. takođe, ekspandirane žitarice zamenite koje imate.
ONLYPLANTS!
D.
Comments