top of page

GRILOVANE ŠPARGLE U PRELIVU SA ZAČINIMA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 6, 2024
  • 1 min read


Špargla je povrće koje ćete naći samo na proleće, plus nije veoma zastupljen izbor kod nas. Ono kako ga možete nači tokokm cele godine je u zamrznutom stanju (prodaje se u kesicama kao i ostalo zamrzmnuto povrće) ili u konzervirane u teglama.


Bogata je hranljivim materijama -prepuna je vitamina A, C, E i K, kao i folata. Takođe je dobar izvor vlakana, antioksidanata i esencijalnih minerala poput kalijuma i gvožđa. Ima visok nivo vlakana, te špargle pomaže u varenju i pomaže u održavanju zdravih creva. Povrće sadrži i jedinjenje koje se zove asparagin, koji deluje kao prirodni diuretik, pomažući telu da se oslobodi viška soli i tečnosti. Sadrži antioksidanse, bogata je folatima i vitaminom K, čime podržava zdravlje srca .


Sa samo oko 20 kalorija po porciji (5 komada), to je odličan izbor za zdravu ishranu.


Špargle operite i dobro osušite. Stavite ih na zagrejan gril tiganj i grilujte max 10min uz okretanje.


Preliv:


*4 kašike soja sosa

*2 kašike maslinovog ulja

*1 kašičica kumina

*1/2 kašičice kurkume

*1/2 kašičice tucane paprike

*1/2 kašičice mlevenog korijandera

*1/2 kašičice karija

*2 kašičice senfa

*2 kašičice nutritivnog kvasca

*2 kašike susama


Vode toliko da se sve lepo umeša i napravi kremasta struktura.



Preko izgrilovanih špargli staviti preliv I grilovati ih još minut dok se preliv ne rasporedi i zalepi za špargle.

Izvaditi špargle a u tiganj dodati oko 1dcl vode u kojoj je rastvorena kašičica gustina. Kad se napravi sos u tiganju, preliti ga preko špargli.


Simplicity at its best.


ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page