top of page

HUMUS SA MIKSOM PEČENIH SEMENKI

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 28, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 10, 2024


Evo recepta za humus sa malim zaokretom... Dodajte mu mu miks pečenih semenki po izboru i podignite ukus na novi nivo!

HUMUS SA MIKSOM PEČENIH SEMENKI


Sastojci:


  • 300g obarenih leblebija

  • 2-3 kašike tahinija

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

  • Sok od 1 limuna

  • 2 češnja belog luka

  • 1 kašičica mlevenog kumina

  • So po ukusu

  • Par kockica leda

  • 3-4 kašike mešanih semenki po izboru (suncokret, bundeva, susam, lan)




Uputstvo:


  1. Tostiranje semenki: U suvom tiganju na srednjoj vatri, tostirajte mešavinu semenki na nekoliko minuta dok ne budu zlatno braon boje, počnu da ispuštaju ulja i dok ne počne da se širi njihov miris. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

  2. Blendiranje: U blenderu/multipraktiku dodajte leblebije, semenke (odvojte jednnu kašiku za posipanje preko humusa), tahini, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, kumim i so. Blendirajte dok ne postane glatko ili ako želite ostavite da semenke ne budu do kraja izblendirane.

  3. Ako je smeša previše gusta, dodajte vodu, kašiku po kašiku, dok ne postignete željenu konzistenciju. Ili kockicu - dve leda.

  4. Prenesite humus u posudu za posluživanje, prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite sa još tostiranih semenki.


    ONLYPLANTS!


Comentarios


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page