HUMUS SA MIKSOM PEČENIH SEMENKI
- Only plants by Danijela
- Oct 28, 2024
- 1 min read
Updated: Dec 10, 2024
Evo recepta za humus sa malim zaokretom... Dodajte mu mu miks pečenih semenki po izboru i podignite ukus na novi nivo!

Sastojci:
300g obarenih leblebija
2-3 kašike tahinija
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Sok od 1 limuna
2 češnja belog luka
1 kašičica mlevenog kumina
So po ukusu
Par kockica leda
3-4 kašike mešanih semenki po izboru (suncokret, bundeva, susam, lan)

Uputstvo:
Tostiranje semenki: U suvom tiganju na srednjoj vatri, tostirajte mešavinu semenki na nekoliko minuta dok ne budu zlatno braon boje, počnu da ispuštaju ulja i dok ne počne da se širi njihov miris. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
Blendiranje: U blenderu/multipraktiku dodajte leblebije, semenke (odvojte jednnu kašiku za posipanje preko humusa), tahini, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, kumim i so. Blendirajte dok ne postane glatko ili ako želite ostavite da semenke ne budu do kraja izblendirane.
Ako je smeša previše gusta, dodajte vodu, kašiku po kašiku, dok ne postignete željenu konzistenciju. Ili kockicu - dve leda.
Prenesite humus u posudu za posluživanje, prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite sa još tostiranih semenki.
ONLYPLANTS!
Comentarios