top of page

IT'S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS COOKIES!

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 1, 2024
  • 1 min read

U čast najlepšeg meseca u godini , otvarani i sezonu prazničnih recepata ✨


Kod nas su se na meniju opet našli medenjaci ali kod nas sezona medenjaka ne prestaje tokom cele godine 😂 Maksim ih možda zaboravi u toku leta, ali u svim drugim mesecima, medenjaci mu se vrate kao bumerang...





Hvatamo zalet i čekamo praznike (i moj rođendan 😉). Jelka je spremna, medenjaka će biti još koja tura pre Božića...



Napravite vegan "jaje" - 2 kašike mlevenog lana (ili čia semenki) pomešajte sa 6 kašika vode.


11 kašika trščanog/kokosovog šećera

11 kašika otopljenog kokosovog ulja

11 kašika paradajz soka

1 kašičica sode bikarbone

1/2 kašičice praška za pecivo

2-3 kašike meda

1 kašika sirovog organskog kakaoa


Sve pomešati, dodati "jaje" i začine: kašičica cimeta, kašičica đumbira, dobar prstohvat bibera, kao i klinčića, anisa, muskatnog oraščića... Ne štedite na začinima, oni će dati medenjački šmek 😃. Zatim dodati oko 530-550g speltinog brašna.


Umesiti meko testo, dodati još brašna po potrebi.


Isečeni medenjaci peku se oko 15-20min na 180C. Ukoliko su tanji treba im manje vremena, pazite da ne zagore (čak i 10ak min).



And it's beginning to look a lot like Christmas 🎄✨



Šta najviše volite kod predstojećih praznika? Medenjake? 😂😘


ONLYPLANTS!

댓글


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page