JESENJA ČORBA OD KARFIOLA
- Only plants by Danijela
- Oct 5, 2024
- 1 min read
Updated: Oct 28, 2024
Šta da radite sa 5 glavica karfiola koje vam pokloni komšija a nemate mesta u zamrzivaču? Za početak – jesenja topla čorbica pa onda dalje…

Karfiol je bogat antioksidantima, pomaže da se preokrene proces starenja kod žena. Antioksidansi u karfiolu uništavaju slobodne radikale koji pomažu da se uspori proces starenja. Uključite ga u vašoj ishrani za dobijanje mlađeg izgleda kože.
SASTOJCI
pola praziluka | sitno iseckan |
2 krompira | iseckan na kocke |
pola glavice karfiola | podeljen na cvetove |
2dcl ovsene pavlake za kuvanje | ili druge biljne pavlake - sojine |
100 g kuvanog zrna spelte | |
so, biber | |
lovor | |
svež peršun | iseckan |
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite pola seckanog praziluka, dodate 2 seckana krompira i pola glavice karfiola. Nalijte vodom, posolite i pobiberitie, dodajte list lovora. Kad je krompir skuvan, izvadite lovor, izblendirajte je -gustinu odredite sami – dodajte vode koliko želite da je gusta… dodajte 2dcl ovsene pavlake za kuvanje i na kratko je prokuvajte.
Ostaje vam da dodate jednu konzervu kuvane spelte @globussrbija , malo seckanog peršuna i da zaronite kašikom u ovu jesenju čaroliju.
Čorbicu sam poslužila uz krutone napravljene od starog hleba (jer #kuhinjabezotpada ) – propržite kockice na maslinovom ulju, začinite solju i belim lukom u prahu….

Σχόλια