top of page

JESENJA ČORBA OD KARFIOLA‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 5, 2024
  • 1 min read

Updated: Oct 28, 2024

Šta da radite sa 5 glavica karfiola koje vam pokloni komšija a nemate mesta u zamrzivaču? Za početak – jesenja topla čorbica pa onda dalje…




Karfiol je bogat antioksidantima, pomaže da se preokrene proces starenja kod žena. Antioksidansi u karfiolu uništavaju slobodne radikale koji pomažu da se uspori proces starenja. Uključite ga u vašoj ishrani za dobijanje mlađeg izgleda kože.


SASTOJCI

pola praziluka

sitno iseckan

2 krompira

iseckan na kocke

pola glavice karfiola

podeljen na cvetove

2dcl ovsene pavlake za kuvanje

ili druge biljne pavlake - sojine

100 g kuvanog zrna spelte


so, biber


lovor


svež peršun

iseckan

Priprema:

 

Na maslinovom ulju propržite pola seckanog praziluka, dodate 2 seckana krompira i pola glavice karfiola. Nalijte vodom, posolite i pobiberitie, dodajte list lovora. Kad je krompir skuvan, izvadite lovor, izblendirajte je -gustinu odredite sami – dodajte vode koliko želite da je gusta… dodajte 2dcl ovsene pavlake za kuvanje i na kratko je prokuvajte.


Ostaje vam da dodate jednu konzervu kuvane spelte @globussrbija , malo seckanog peršuna i da zaronite kašikom u ovu jesenju čaroliju.


Čorbicu sam poslužila uz krutone napravljene od starog hleba (jer #kuhinjabezotpada ) – propržite kockice na maslinovom ulju, začinite solju i belim lukom u prahu….




 

Σχόλια


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page