top of page

KOLAČ OD TIKVICA SA ZAČINSKIM BILJEM‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 11, 2024
  • 1 min read

VOLITE TIKVICE ILI NE? U KOM STE TIMU?

TIKVICE IMAJU BLAG I NEUTRALAN UKUS I BAS ZBOG TOGA SAVRŠENE SU ZA SLANA I SLATKA JELA!!! DA, DA, ZA SLATKA!




Za one koji imaju tikvicu u frižideru i ne znaju šta će sa njom  …

 

Ovaj kolač je brz, ukusan i sočan, savršeno će vam se uklopiti uz kafu ili čaj a tikvice se ne osete, ne brinite. Nema mnogo posla, izrendate tikvice, ostale sastojke umešajte i sve u rernu! 

 

Potrebno (mere na solje): 

  • 1 I po šolja izrendane isceđene tikvice 

  • 1 solja integralnog pšeničnog brašna

  • 3/4 šolje belog brašna

  • Pola šolje demerara šećera

  • Pola šolje otopljenog kokosovog ulja 

  • 1 ovsene tečne pavlake ili druge biljne pavlake za kuvanje

  • 1 laneno jaje 

  • Rendana kora 1 limuna

  • Sok 1 limuna

  • Seckana grančica divljeg timijana i mente (po ukusu)

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • 1/2 kašičice sode bikarbone

  • 1/2 kašicice soli

 

Napomene: kokosovo ulje možete zameniti običnim uljem, možete koristiti drugu vrstu šećera a umesto ovsene pavlake možete koristiti jogurt ukolki niste na biljnoj ishrani.

 

Sve sastojke dobro umešajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko minuta. 

sačekajte da se kolač prohladi pre sečenja i posluživanja.



Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page