top of page

KREMASTA SALATA OD KROMPIRA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 6, 2024
  • 2 min read

Updated: Nov 28, 2024

Za Uskrs, pravila sam ovu kremastu salatu od krompira koja je postala pravi hit na našem stolu. Ova salata se sastoji od kuvanog krompira, koji je temeljni sastojak, a priprema se tako da se krompir prvo skuva do savršene mekoće. Nakon što se ohladi, seče se na kockice ili kolutove, zavisno od ličnih preferencija.


Osim krompira, dodala sam i nekoliko drugih sastojaka koji doprinose bogatstvu ukusa. Na primer, seckani crveni luk daje blagu pikantnost, dok se kisele krastavce dodaju za dodatnu hrskavost i svežinu. U kremastoj osnovi, koristila sam majonez, koji se može kombinovati sa kiselom pavlakom ili vege jogurtom, kako bi se dobila savršena tekstura i ukus.


Za dodatnu aromu, ubacila sam svež peršun i malo senfa, što je sve zajedno stvorilo divnu harmoniju ukusa. Ova salata je sjajna kao prilog a takođe je odlična kao obrok salata, posebno kada je servirate uz sveže, hrskavo povrće ili čak uz kriške hleba.


Možete je pripremiti unapred, što je čini idealnom za porodične okupljanja ili proslave, kao što je Uskrs. Njena jednostavna priprema i ukusna kombinacija sastojaka čine je omiljenim izborom za sve koji je probaju. Uvek se iznova vraćam ovoj salati, jer nikada ne razočara, a svaki put donosi dašak prolećnog uživanja na naš sto. deca je takođe, veoma vole!


KREMASTA SALATA OD KROMPIRA


Potrebni sastojci:

  • 500g krompira

  • 3 velika kisela krastavca

  • 1 srednji crveni luk

  • 2 mlada luka sa zelenim perjem

  • vezica svežeg peršuna/lišća


Preliv:

  • 10 kapara

  • 10 zelenih maslina

  • 100g posnog majoneza

  • 1 kašika senfa

  • so, biber po ukusu

  • sok pola limuna



Način pripreme:

  1. Obariti krompir isečen na krupnije kocke (veličine zalogaja). Ocediti iz vode i ostaviti da se ohladi.

  2. Iseći na sitne kisele krastavce, crveni luk, mladi luk i peršun i umešati u prohlađeni krompir.

  3. Za preliv takođe iseckati kapare, masline i umešati sve u posni majonez, senf, dodati isceđen i limun i začiniti solju i biberom po ukusu.


Jesti kad se dooobro ohladi!



ONLYPLANTS!

Comentários


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page