top of page

‌KREMASTA SIROVA POSLASTICA‌ SA JAGODAMA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 5, 2024
  • 1 min read

Updated: Oct 8, 2024

kokos, jagode i crna čokolada i još dodatni ukus pečenog suncokreta… treba dalje? a da, treba recept 😀

 



Kremasta i osvežavajuća poslastica za leto…

Jednostavna i brza za pravljenje, jedna od mnogih verzija sirove torte. Sirova, bez glutena, bez šećera, bez 🐄 mleka… Možete je jesti bez griže savesti 😂 al ipak ne verujem da ćete moći više od dva parčeta 🤭. Takođe, služite je hladnu! P.s. Indijski orah može da se potopi preko noći ali ako to niste uradili, potopite ga u vruću vodu na 1h i omekšaće.🍓🌱


Podloga:

8 potopljenih urmi u toploj vodi

70g pečenog lešnika

70g pečenog suncokreta

40g ovsenog brašna (može i pahuljice)

1 velika kašika sirovog kakaoa

Ako je smesa suva, dodajte malo kokosovog ulja ili malo biljnog mleka

🍓🌱Sve sastojke izblendiranih i utisnuti smesu u pleh.


🍓🌱Fil:Konzerva kokosovog krema (ako želite kremastiju strukturu dodajte i tečni deo, ja sam stavila sve), za čvršću konzistenciju – samo tvrdi deo kokos mase

300g (prethodno potopljenog) indijskog oraha

5-6 kašika otopljenog kokosovog ulja

Rendana kašikica limunove kore

Malo ekstrakta vanile




🍓🌱Sve izblendirajte i sipajate smesu preko podloge. Pospite čoko kapljicama (ili seckanom crnom čokoladom) i seckanim voćkicama po izboru – mi smo juče na pijaci ugrabili domaće jagode. Sve u frižider preko noći da se lepo stegne..Kažu da nas čeka još jedna kišna nedelja. Meni odgovara – bašta buja a ja imam kolača i za sutra 🍓🌼🤗

 

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page