KREMASTA SIROVA POSLASTICA SA JAGODAMA
- Only plants by Danijela
- Oct 5, 2024
- 1 min read
Updated: Oct 8, 2024
kokos, jagode i crna čokolada i još dodatni ukus pečenog suncokreta… treba dalje? a da, treba recept 😀

Kremasta i osvežavajuća poslastica za leto…
Jednostavna i brza za pravljenje, jedna od mnogih verzija sirove torte. Sirova, bez glutena, bez šećera, bez 🐄 mleka… Možete je jesti bez griže savesti 😂 al ipak ne verujem da ćete moći više od dva parčeta 🤭. Takođe, služite je hladnu! P.s. Indijski orah može da se potopi preko noći ali ako to niste uradili, potopite ga u vruću vodu na 1h i omekšaće.🍓🌱
Podloga:
8 potopljenih urmi u toploj vodi
70g pečenog lešnika
70g pečenog suncokreta
40g ovsenog brašna (može i pahuljice)
1 velika kašika sirovog kakaoa
Ako je smesa suva, dodajte malo kokosovog ulja ili malo biljnog mleka
🍓🌱Sve sastojke izblendiranih i utisnuti smesu u pleh.
🍓🌱Fil:Konzerva kokosovog krema (ako želite kremastiju strukturu dodajte i tečni deo, ja sam stavila sve), za čvršću konzistenciju – samo tvrdi deo kokos mase
300g (prethodno potopljenog) indijskog oraha
5-6 kašika otopljenog kokosovog ulja
Rendana kašikica limunove kore
Malo ekstrakta vanile

🍓🌱Sve izblendirajte i sipajate smesu preko podloge. Pospite čoko kapljicama (ili seckanom crnom čokoladom) i seckanim voćkicama po izboru – mi smo juče na pijaci ugrabili domaće jagode. Sve u frižider preko noći da se lepo stegne..Kažu da nas čeka još jedna kišna nedelja. Meni odgovara – bašta buja a ja imam kolača i za sutra 🍓🌼🤗
Comments