KREMASTE TAGLIATELLE SA PEČURKAMA I GRAŠKOM
- Only plants by Danijela
- Nov 6, 2024
- 1 min read
Kad kažu da je sva pasta ista, nije... i moja deca imaju omiljenu vrsstu a to su tagliatelle, moj izbor bi pao na orecchiette, ko zna zašto ali eto tako je...

Kremaste taljatele sa pečurkama i graškom su obrok na brzinu. ne treba previše sastojka a ručak je gotov za 20-30 munta u zavisnosti koliko ste brzi :)
250g tagliatella
Staaviti 2l vode da prokuva sa 1 punom kašikom soli. Tagliatelle bariti sa 2 minuta manje nego što piše na kutiji, dokuvaće se u sosu.
Sos
250g šampinjona
1 manji crni luk
100g graška
100ml ovsene pavlake za kuvanje
1 kašika vegan pesto sosa
svež vlašac i bosiljak
Šampinjone sitno iseckati kao i crni luk. Staviti u tiganj na par kašika maslonovog ulja i prodinstati. Čim pečurke splasnu, dodati grašak i naliti sa pola čaše vode. Prokuvati 5 minuta zatim dodati ovsenu pavlaku za kuvanje koju možete zameniti sojinom ili nekom drugom - koju kupite. po želji, možete dodati kašiku vegan pesto sosa i dobro promešati. Kad sos prokuva, prebaciti obarene tagliatelle u sos i po potrebi dodati još malo vode u kojoj su se barile tagliatelle. Odozgo naseckati svež vlašac i svež bosiljak.
ONLYPLANTS!
コメント