top of page

”KRILCA” OD KARFIOLA‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 8, 2024
  • 1 min read

Updated: Oct 28, 2024

Ne, nisu pileća krilca, nego krilac od karfiola! Ovo je tako ukusno i čak i veliki nepoštovaoci karfiola, posle ovog mogu da promene mišljenje o njemu…



Kakva uživancija, ljudi! Probajte!

1. Manji karfiol iscepkate na manje cvetiće (važno je da budu podjednaki) i

  1. Probarite krilca na 5 minuta u vodi a rernu uključite na 200C.

3. Pomešajte:

1/2 šolje speltinog brašna

1/2 šolje besan brašna (preporuka za domaćeg proizvođača @leblebijanaut )

Začini: biber, kajenska paprika, beli luk u prahu, slatka paprika, so (po ukusu).

Dodati pola šolje biljnog mleka (možda će trebati više, dodajte postepeno) i napraviti gušću smesu.

4. Svako “krilce” umočiti u smesu i istresti višak. Uvaljati u prezle.

5. Peći 10-15min pa ih okrenuti da se zarumene i sa druge strane….

6. Umakati u….



✨Pola šolje sirovog suncokreta (potopljen na pola h, oceđen i propran)

✨3 čena belog luka (može samo više, ne smanjujte 😂)

✨ Pola avokada

✨ So, biber


✨ Razrediti vodom po potrebi, da ostane kremasto. Nemojte dodavati ulje jer ga ima i u suncokreti i avokadu!


Mi smo spremili i malo sveže paprike i celerovog štapića za umakanje – ipak smo mi Lale 😉.


ONLYPLANTS!



Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page