”KRILCA” OD KARFIOLA
- Only plants by Danijela
- Oct 8, 2024
- 1 min read
Updated: Oct 28, 2024
Ne, nisu pileća krilca, nego krilac od karfiola! Ovo je tako ukusno i čak i veliki nepoštovaoci karfiola, posle ovog mogu da promene mišljenje o njemu…

Kakva uživancija, ljudi! Probajte!
1. Manji karfiol iscepkate na manje cvetiće (važno je da budu podjednaki) i
Probarite krilca na 5 minuta u vodi a rernu uključite na 200C.
3. Pomešajte:
1/2 šolje speltinog brašna
1/2 šolje besan brašna (preporuka za domaćeg proizvođača @leblebijanaut )
Začini: biber, kajenska paprika, beli luk u prahu, slatka paprika, so (po ukusu).
Dodati pola šolje biljnog mleka (možda će trebati više, dodajte postepeno) i napraviti gušću smesu.
4. Svako “krilce” umočiti u smesu i istresti višak. Uvaljati u prezle.
5. Peći 10-15min pa ih okrenuti da se zarumene i sa druge strane….
6. Umakati u….

✨Pola šolje sirovog suncokreta (potopljen na pola h, oceđen i propran)
✨3 čena belog luka (može samo više, ne smanjujte 😂)
✨ Pola avokada
✨ So, biber
✨ Razrediti vodom po potrebi, da ostane kremasto. Nemojte dodavati ulje jer ga ima i u suncokreti i avokadu!
Mi smo spremili i malo sveže paprike i celerovog štapića za umakanje – ipak smo mi Lale 😉.
ONLYPLANTS!
Comments