top of page

OREO TORTA SA VIŠNJAMA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Dec 4, 2024
  • 2 min read

Updated: Dec 5, 2024

Možda izgleda komplikovano ali ova tortica se brzo sprema a sem šećera koji sadrži oreo keks, u njoj nema drugih šećera!


Oreo keks je jedan od onih posnih slatkiša koji je stekao veliku popularnost među potrošačima. Ovaj prepoznatljiv kolačić, koji se sastoji od dva tamna čokoladna keksa sa bogatim kremastim punjenjem između, postao je simbol uživanja u slatkišima bez kompromisa po pitanju okusa. Njegova jedinstvena kombinacija hrskavosti i kremaste teksture privlači širok spektar ljubitelja slatkiša... O sastojcima, drugi put... Kao i skoro sve industrijski proizvodi koristi palmino ulje i šećer... Naravno da je u redu ponekad jesti i ovakve stvari ako vam je ishrana zdrava i izbalansirana...


Osim što može da se gricka, Oreo se često koristi kao sastojak u raznim desertima, poput sladoleda, torti i čak i kolača.



OREO TORTA SA VIŠNJAMA
OREO TORTA SA VIŠNJAMA

OREO TORTA SA VIŠNJAMA

Potrebni sastojci:

  • 180g oreo keksa (plus nekoliko keksića za ukras)

  • 1 konzerva kokosovog krema (80% masti), koristiti samo tvrdi deo

  • 80g indijskog oraščića

  • 250g višanja (+50g za ukras)

  • 7+4 kašika kokosovog ulja

  • Sok od polovine limuna


Način pripreme:

  1. Indijske orahe potrebno potopiti na 4 sata u toplu vodu, ili preko noći. Ukoliko se na ovaj korak zaboravi, a hitno su potrebni za pravljenje torte, mogu se prokuvati u vodi oko 5 minuta.

  2. Konzervu kokos krema staviti u frižider preko noći.

  3. U blenderu izblendirati oreo keks i postepeno dodavati 7 otopljenih kašika kokosovog ulja. Presuti u okruglu modlu za tortu. Staviti u frižider.

  4. Fil: indijske oraščiće ocediti pa izblendirati, dodati u tu smesu tvrdi deo kokosa iz konzerve. Dodati i sok pola limuna i 4 kašike otopljenog kokosovog ulja. Sve izblendirati.

  5. Ukoliko želite slađu varijantu, ovde može da se doda oko 40ml nekog tečnog zaslađivača (agava, pirinač, javorov sirup). Smesu odvojiti na dva dela.

  6. Jedan deo preliti preko oreo kore i vratiti u frižider.

  7. U drugi deo fila, spremiti za dodavanje 250 grama višanja. Višnje ocediti pa iseckati, zatim u njih dodati drugi deo fila. Preliti preko belog fila. Tortu držati u zamrzivaču. Pred posluženje staviti je na 2-3h u frižider.



ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page