PIRE OD BUNDEVE
- Only plants by Danijela
- Oct 5, 2024
- 1 min read
Updated: Nov 1, 2024
Pored mešavine začina za bundevu, druga potrebna stvar nam je pire od bundeve na kojima se zasniva većina recepata sa bundevom! Vrlo je jednostavan za pripremu, kao što, uostalom i znate.

Prvi recept u serijalu bundeva bio je začin koji će vam trebati za većinu recepata.
Današnji recept je takođe osnova – pire od bundeve.
🍂Recept već svi znate… Opranu bundevu isecite na krupnije komade i pecite na 180C. Vreme pečenja zavisi od toga koliko su krupni komadi, sigurno oko pola sata, a kad viljuška glatko probode bundevu (i počne da se širi slatkast miris kućom) , znači da je spremna. Očistite je od kore, izblendirajte i stavite u tegle pa u frižider. Ovako spreman pire može da stoji 7-8 dana u frižideru, taman da isprobate nekoliko recepata…

🍂Sad kad imate pire i začin, spremni smo da se bacimo na recepte 😀🎃🍂
Comments