VEGAN PUDING OD PROSA, KAKAO PRAHA I BOROVNICA
- Only plants by Danijela
- Oct 5, 2024
- 1 min read
Updated: Nov 6, 2024
Bezglutenski slatki dezert ili predlog za doručak 😊 ili laganu večeru

Proso ne sadrži gluten i sadrži čak 15% belančevina, a uz to je bogato vlaknima, vitaminima B – kompleksa. Odličan je izvor minerala, jer u njemu ima gvožđa, magnezijuma, mangana, fosfora i kalijuma. Recept koji sledi je u osnovi od prosa, brz je za pripremu, odličan za decu… Puding od prosa!

SASTOJCI
100g prosa | |
1dcl biljnog mleka | |
1 kašičica vanile | |
1 dcl javorovog sirupa | ili sirupa od urmi |
100g coko mrvica | od crne čokolade |
2 kašike sirovog kakao praha | |
banana | |
100 g kokosovog brašna | |
čia seme | |
borovnice |
PRIPREMA
100g prosa preko noći potopite u vodu. Ujutru ga isperite i skuvajte u tri puta više vode. Nek se kuva 15 minuta a zatim poklopite šerpu i ostavite je poklopljenu još 15min. Proso stavite u blender, dodajte 1dcl biljnog mleka, 1 kašičicu vanile, 1 dcl javorovog sirupa (ili sirupa od urmi). Izblendirajte. Dobijena smesa treba da je glatke konzistencije i kremasta. Ukoliko je potrebno dodajte još malo mleka, ili još zaslađivača i blendirajte ponovo. Smesa ne treba da je tečna!Nakon ovog opcije su mnogobrojne. Naš puding izgledao je ovako…
Smesu podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte 100g coko mrvica i 2 kašike sirovog kakao praha. U drugu smesu dodajte 100g kokosovog brašna.U šoljicama ređajte čoko sloj, red banana, kokos sloj i preko brzi čija džem od borovnice.
U osnovnu smesu možete dodavati voće/ukuse po želji!
Commentaires