top of page

‌SLATKI HLEB OD BUNDEVE‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 5, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 12, 2024

Evo jesenje varijacije na temu banana bread-a, konačno možemo da zamenimo bananu - bundevom!  Mada banane ne silaze sa gastro scene cele godine… ali sad je tu kraljica jeseni – bundeva, pored jabuka i dunja …

 


SLATKI HLEB OD BUNDEVE‌
SLATKI HLEB OD BUNDEVE‌

Mera za ovaj slatki hleb je šolja – ona sa kojom počnete da merite, služi vam kao merilo do kraja recepta! Za početak napravite


Potrebni sastojci:

  • 3 kašike mlevenog lana

  • 1 šolja pirea od bundeve

  • ⅓ šolje kokosovog ulja

  • ⅓ šolje sirupa od urme

  • ¼ šolje pirinčanog mleka

  • 1 kašičica ekstrakta vanile

  • 1 ¾ šolje speltinog brašna

  • 1 kašičica začina za bundeve

  • 1 kašičica sode bikarbone

  • ½ kašičice soli



Način pripreme:

  1. Napravite laneno jaje - mleveni lan pomešajte sa 9 kašika vode i ostavite sa strane.

  2. U činiji umešajte tečne sastojke pire od bundeve, kokosovo ulje i sirup od urme, pirinčano mleko u ekstrakt vanile.

  3. Nakon što su odstojala lanena jaja oko 10 minuta (zgusnu se), i njih umešajte u smesu.

  4. U drugu činiju pomešajte suve sastojke - brašno, začin, sodu bikarbonu, so.

  5. Pomešati obe smese i izliti u kalup 22*12cm. Posuti kockicama pečene bundeve I još malo posuti odgore cimetom.

  6. Peći u ugrejanoj rerni na 170C. Pecite oko 50-55 minuta (gotovo je kad je čačkalica čista kad probodete kolač!).

  7. Nek se malo prohladi pre sečenja I posluženja 😊


SLATKI HLEB OD BUNDEVE‌
SLATKI HLEB OD BUNDEVE‌

U smesu po želji možete dodati seckane pekane ili orahe, čoko mrvice, suvo grožđe… u količini od pola šolje.



SLATKI HLEB OD BUNDEVE‌
SLATKI HLEB OD BUNDEVE‌

Bundevast pozdrav!


ONLYPLANTS!


Comentarios


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page