top of page

VEGAN BAILEYS‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 5, 2024
  • 2 min read

Updated: Dec 17, 2024

Možda ste nekad poželeli da popijete čašicu Baileys-a, a pritom ste vegan i niste sigurni kako da uživate u ovom kremastom napitku koji je napravljen sa mlečnim sastojcima...Srećom, postoji rešenje koje će zadovoljiti vaše nepce i omogućiti vam da uživate u bogatom ukusu koji Baileys nudi, ali u potpuno veganskoj verziji. Ovaj recept ne samo da će zadovoljiti vaše želje, već će vas i oduševiti svojom jednostavnošću i ukusom.


Sve što je potrebno jeste nekoliko sastojaka koji su lako dostupni u prodavnicama, a priprema je brza i jednostavna. U nastavku se nalazi recept koji će vam pomoći da napravite svoj vlastiti veganski Baileys, savršen za uživanje u raznim prilikama, bilo da se radi o opuštanju kod kuće, okupljanju s prijateljima ili čak kao poseban dodatak vašim omiljenim slasticama.




VEGAN BAILEYS‌
VEGAN BAILEYS‌

Verovatno znate da je osnova pića Baileys viski, ali da je drugi sastojak, ono što mu daje kremastu strukturu, biljna pavlaka, naravno, kravlja… Ako ste ljubitelj Bejliza, pred vama je recept koji ćete brzo napravite a uživaćete u punom ukusu pića!

 

Moja kuma Milica svake godine za praznike pravi Baileys. Posni. Sad je na red stigao i kod mene 😊 Nisam neki konzument alkoholnih pića, ali ako bih birala, moja piće bilo bi Aperol Spritz (nakon mnogo godina dostupan i u Srbiji) i Margherita, džin tonik i Bejliz! I evo prilike da ga napravite sami jer je jednostavan za pravljenje, sjajno se slaže uz prazničnu trpezu.


VEGAN BAILEYS‌

Potrebni sastojci:

150 ml viskija

120ml espreso kafe

2 kašičice ekstrakta vanile

400ml kokosovog mleka

400ml kokosovog mleka

10 kašika tečnog zaslađivača


Možete staviti 2 konzerve kokosovog mleka ako vam ne smeta da bude gusto ( ali ako stavite obično kokosovo mleko i iz konzerve biće taman)

U zamenu za viski, možete staviti rum ukoliko ga više volite.

Kafu možete koristiti moku, kapsulu..


Način pripreme:

Sve sastojke staviti u blender i miksati.

Probati pa dodati još neki sastojak po vašem ukusu – još kafe, još zaslađivača… Čuvati na hladnom mestu ali ne u frižideru jer će se kokosovo mleko stegnuti. Ako se to desi, stavite ga na toplo mesto pre posluženja i promućkajte flašu.


Vreme trajanja: poslužiće preko praznika 😉 ali računajte da može da stoji oko nedelju dana minimalno… Taman od Božića preko Nove godine do Božića.

Comentarios


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page