top of page

VEGAN BROWNIE OD TIKVICE I JABUKE

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Dec 16, 2024
  • 1 min read

Dakle, pred vama su browniji koji u osnovi imaju jabuku i tikvice, što ih čini ne samo ukusnim, već i nutritivno bogatijim izborom od klasičnih brownija. Ovi browniji su sočni i imaju jedinstvenu teksturu koja se topi u ustima. Važno je naglasiti da, iako su napravljeni od povrća i voća, ne zaboravite da ih ne prepečete kako bi zadržali svoju karakterističnu bogatu aromu i savršenu konzistenciju brownija.





VEGAN BROWNIE OD TIKVICE I JABUKE


Potrebni sastojci:

  • 100g očišćene tikvice

  • 100g jabuke

  • 130g ovsenog brašna

  • 100g kokosovog šećera

  • 90g crne čokolade, iseckane sitno

  • 40g tamnog kakao praha

  • 60g kikiriki putera

  • 60g otopljenog kokosovog ulja

  • 60ml biljnog mleka

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • Pola kašičice sode bikarbone

  • Prstohvat soli

  • 1 kašičica ekstrakta vanile


Način pripreme:

  1. Uključite rernu na 180C.

  2. Ukoliko nemate ovseno brašno sameljlite ovsene pahuljice. Naravno da ovseno brašno možete zameniti drugim brašnom po želji.

  3. U blender staviti očišćene tikvice i jabuke. Izblendirati ih i onda dodati sve ostale sastojke.

  4. Smesu izmiksati i presuti je u pleh obložen pekpapirom. Pospite iseckanom crnom  čokoladom (ili čoko kapljicama). Od ove količine dobićete 20 komada brownija, koristite manji pleh – 20x30cm.

  5. Ukoliko želite teksturu brownija, pecite ih oko 35 minuta. Ako želite da poprimi teksturu klasičnog čoko kolača - skroz pečenog, pecite ga oko 45 minuta.

  6. Ostavite da se skroz ohladi pre sečenja.





Ukoliko vam se svideo recept, imate pitanje ili ste ga napravili, ostavite komentar ili lajk! Hvala :)


Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page