VEGAN BROWNIE OD TIKVICE I JABUKE
- Only plants by Danijela
- Dec 16, 2024
- 1 min read
Dakle, pred vama su browniji koji u osnovi imaju jabuku i tikvice, što ih čini ne samo ukusnim, već i nutritivno bogatijim izborom od klasičnih brownija. Ovi browniji su sočni i imaju jedinstvenu teksturu koja se topi u ustima. Važno je naglasiti da, iako su napravljeni od povrća i voća, ne zaboravite da ih ne prepečete kako bi zadržali svoju karakterističnu bogatu aromu i savršenu konzistenciju brownija.

VEGAN BROWNIE OD TIKVICE I JABUKE
Potrebni sastojci:
100g očišćene tikvice
100g jabuke
130g ovsenog brašna
100g kokosovog šećera
90g crne čokolade, iseckane sitno
40g tamnog kakao praha
60g kikiriki putera
60g otopljenog kokosovog ulja
60ml biljnog mleka
1 kašičica praška za pecivo
Pola kašičice sode bikarbone
Prstohvat soli
1 kašičica ekstrakta vanile
Način pripreme:
Uključite rernu na 180C.
Ukoliko nemate ovseno brašno sameljlite ovsene pahuljice. Naravno da ovseno brašno možete zameniti drugim brašnom po želji.
U blender staviti očišćene tikvice i jabuke. Izblendirati ih i onda dodati sve ostale sastojke.
Smesu izmiksati i presuti je u pleh obložen pekpapirom. Pospite iseckanom crnom čokoladom (ili čoko kapljicama). Od ove količine dobićete 20 komada brownija, koristite manji pleh – 20x30cm.
Ukoliko želite teksturu brownija, pecite ih oko 35 minuta. Ako želite da poprimi teksturu klasičnog čoko kolača - skroz pečenog, pecite ga oko 45 minuta.
Ostavite da se skroz ohladi pre sečenja.

Ukoliko vam se svideo recept, imate pitanje ili ste ga napravili, ostavite komentar ili lajk! Hvala :)
Comments