VEGAN PARMEZAN ZA RENDANJE
- Only plants by Danijela
- Sep 22, 2024
- 1 min read
Updated: Dec 3, 2024
ZA SVE LJUBITELJE ITALIJANSKE KUHINJE, BILJNI PARMEZAN ZA RENDANJE!
Ako volite italijansku kuhinju kao ja, jedna od glavih namirnica koju morate imati za bilo koju pastu je- parmezan 😍. PredstavljaM vam vegan parmezan za rendanje!

Potrebni sastojci: 1 šolja sirovih indijskih oraščića – ne potapati ih!!!
2 ½ kašičica limunovog soka
½ kašičice nutritivnog kvasca (bez, ukoliko ga nemate)
1 kašičica belog sirćeta
¾ kašičice soli
½ kašičice senfa - bolje ukoliko imate mlevenu slačicu
Stavite oraščice u blender i meljite dok se ne usitne.
Dodajte ostale sastojke i blendirajte dok ne bude glatka smesa (oblikuje se lopta, kao testo).
Oblikujte ga kako želite (ja sam u trougao) i ostavite u frižider preko noći.
Čuvati umotano u voštanu krpicu (ili u plasticnu folilju ako nemate eko verziju)!
Ne držati ga dugo van frižidera pre upotrebe jer će omekšati.

Ako želite parmezan koji ne morate da rendate, već da je već u mrvicama, samo blendirajte sastojke dok se ne usitne. Možete čuvati u teglici u frižideru ovu verziju.

Uživajte u rendanju i italijanskoj kuhinji (i životu)!
Prijatno!
ONLYPLANTS!
コメント