top of page

VEGAN PARMEZAN ZA RENDANJE

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Sep 22, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 3, 2024


ZA SVE LJUBITELJE ITALIJANSKE KUHINJE, BILJNI PARMEZAN ZA RENDANJE!


Ako volite italijansku kuhinju kao ja, jedna od glavih namirnica koju morate imati za bilo koju pastu je- parmezan 😍. PredstavljaM vam vegan parmezan za rendanje!





Potrebni sastojci: 1 šolja sirovih indijskih oraščića – ne potapati ih!!!

  • 2 ½ kašičica limunovog soka

  • ½ kašičice nutritivnog kvasca (bez, ukoliko ga nemate)

  • 1 kašičica belog sirćeta

  • ¾  kašičice soli

  • ½ kašičice senfa - bolje ukoliko imate mlevenu slačicu



  1. Stavite oraščice u blender i meljite dok se ne usitne.

  2. Dodajte ostale sastojke i blendirajte dok ne bude glatka smesa (oblikuje se lopta, kao testo).

  3. Oblikujte ga kako želite (ja sam u trougao) i ostavite u frižider preko noći.

  4. Čuvati umotano u voštanu krpicu (ili u plasticnu folilju ako nemate eko verziju)!

  5. Ne držati ga dugo van frižidera pre upotrebe jer će omekšati.



VEGAN PARMEZAN ZA RENDANJE


Ako želite parmezan koji ne morate da rendate, već da je već u mrvicama, samo blendirajte sastojke dok se ne usitne. Možete čuvati u teglici u frižideru ovu verziju.



Uživajte u rendanju i italijanskoj kuhinji (i životu)!


Prijatno!


ONLYPLANTS!

コメント


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page