top of page

ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE VEGAN JAJIMA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 19, 2024
  • 1 min read

Updated: Nov 27, 2024



Zapečene paprike punjene vegan jajima. Dok je sezona svežih paprika, testirajte recept!Rernu uključite na 180C I očistite paprike koje volite. Kod nas su se punile zelene šilje iz bašte moje sestre.


Potrebne namirnice:
  • Paprika šilja / babura oko 10 komada

  • 180g dimljenog tofua

  • 180g besan brašna (leblebijino brašno)

  • 1.5dcl vode

  • 1.5 kasicica kala namaka (crne soli)

  • 1 kašičica belog luka u prahu

  • 1 kašiččica slatke paprika

  • 2-3 kašike maslinovog ulja

  • So i biber po ukusu

 

Način pripreme
  1. U blender ubacite  dimljeni tofu i  leblebijino brašno. U smesu dodajte 1.5dcl vode I izblendirajte smesu. Ako je suviše gusto, dodajte još vode (potrebna gustina - jako gusta smesa za palačinke). Zatim dodajte sve preostale sastojke – začine I maslinovo ulje.

  2. Sve ponovo izblendirajte I smesom napunite paprike. Pecite ih oko 30min, dok se ne zarumene, poslužiti još uz svežu salatu!

  3. Pre pečenja preliti sa još malo maslinovog ulja i jos malo posoliti. Zeleno perje sargarepe nije obavezno.

 


Šta je kala namak?

Kala namak, poznata i kao crna himalajska kamena so, je vrsta soli koja se ističe svojim karakterističnim ukusom jaja zbog visokog sadržaja sumpora. Ova posebna vrsta soli postaje sve popularnija u veganskoj ishrani zbog svoje sposobnosti da dodaje dubinu i slojevitost ukusu jela, posebno u receptima koji pokušavaju da imaju ukus jaja. Njegova upotreba nije samo ograničena na vegansku ishranu, već se često koristi i u tradicionalnim jelima radi dodavanja posebnog ukusa. Kala namak je postao neizostavan sastojak u mnogim kuhinjama širom sveta.



ONLYPLANTS!




コメント


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page