ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE VEGAN JAJIMA
- Only plants by Danijela
- Nov 19, 2024
- 1 min read
Updated: Nov 27, 2024
Zapečene paprike punjene vegan jajima. Dok je sezona svežih paprika, testirajte recept!Rernu uključite na 180C I očistite paprike koje volite. Kod nas su se punile zelene šilje iz bašte moje sestre.
Potrebne namirnice:
Paprika šilja / babura oko 10 komada
180g dimljenog tofua
180g besan brašna (leblebijino brašno)
1.5dcl vode
1.5 kasicica kala namaka (crne soli)
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašiččica slatke paprika
2-3 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Način pripreme
U blender ubacite dimljeni tofu i leblebijino brašno. U smesu dodajte 1.5dcl vode I izblendirajte smesu. Ako je suviše gusto, dodajte još vode (potrebna gustina - jako gusta smesa za palačinke). Zatim dodajte sve preostale sastojke – začine I maslinovo ulje.
Sve ponovo izblendirajte I smesom napunite paprike. Pecite ih oko 30min, dok se ne zarumene, poslužiti još uz svežu salatu!
Pre pečenja preliti sa još malo maslinovog ulja i jos malo posoliti. Zeleno perje sargarepe nije obavezno.
Šta je kala namak?
Kala namak, poznata i kao crna himalajska kamena so, je vrsta soli koja se ističe svojim karakterističnim ukusom jaja zbog visokog sadržaja sumpora. Ova posebna vrsta soli postaje sve popularnija u veganskoj ishrani zbog svoje sposobnosti da dodaje dubinu i slojevitost ukusu jela, posebno u receptima koji pokušavaju da imaju ukus jaja. Njegova upotreba nije samo ograničena na vegansku ishranu, već se često koristi i u tradicionalnim jelima radi dodavanja posebnog ukusa. Kala namak je postao neizostavan sastojak u mnogim kuhinjama širom sveta.
ONLYPLANTS!
コメント