ZELENE TAGLIATELLE SA AVOKADOM I SPANAĆEM
- Only plants by Danijela
- Nov 17, 2024
- 1 min read
Moja deca su ljubitelji špageta bolonjeze (crna kinoa + sušeni paradajz 🙄😎🙅) ali će, sve u svemu, rado smazati bilo koju pastu u bilo kom obliku. Kao i njihova mama 🙄
Ovo je za one dane kad imate 15min da spremite ručak/večeru...

Potrebni sastojci
100g tagliatelle ili paste po izboru
1 avokado, zero
2 šolje bejbi / svežeg spanaća
100ml biljne pavlake za kuvanje (sojina, ovsena)
Sok pola limuna
2 kašike vegan pesto sosa
So I bier po ukusu
2-3 kašike maslinovog ulja
Način pripreme
1. U lonac sipajte vodu I dobro je posolite. Kad provri, ubacite taljatele. Lukina omiljena testenina pa je četo koristimo ali vi možete da pripremite I neku drugu.
2. Dok se testeina priprema, u blender ubacite ostale sastojke za sos – avocado, spanać, biljna pavlaka I ostalo. Izblendirajte do kremaste strukture.
3. Pastu kuvajte 1-2 miniuta manje nego sto pise na pakovanju, zatim je ocedite ali sačivajte I čašu vode u kojoj se kuvala.
4. U oceđenu pastu dodajte zeleni sos I ako je potrebno malo vode od kuvanja da bi se sos lepo rasporedio.
5. Sačekate da se sos ugreje I uživajte u brzo spremljenom obroku!

Comments